torsdag 9 februari 2012

Njurbäckeninflammation v/s Sanna 1-0

Efter att ha varit hemma sedan i måndags nu med konstiga symtom som en kräkning, värk i kroppen framför allt i ryggen & feber till & från samt en otrolig trötthet så tog jag mig idag till läkaren.
Fick först träffa en fantastisk sköterska, blir glad av att se att dessa guldkorn fortfarande finns i vården som tar sig tid & är medmänskliga. (även om jag är sjuksköterska själv har jag tyvärr väldigt dåliga erfarenheter av att vara patient för några år sedan, så dåliga att jag under en längre tid haft sjukhusskräck!! Japp du läste rätt...men det är en annan historia)
Prover togs & jag fick även lämna ett urinprov.
Och sedan fick jag då min diagnos, begynnande njurbäckeninflammation.
Hm...tänk Sanna, tänk......men jag känner mig inte riktigt lika dålig som i somras när jag fick det första gången. Det var helt vidrigt!!! Innan dess har jag aldrig haft urinvägsinfektion men sedan dess har jag haft det nästan varje månad......
Men jag har inte tänkt tanken eftersom jag inte känner mig så dålig. Förra veckan dock kändes det vid några tillfällen som att någon satte en kniv i sidorna av ryggen & då slog mig tanken men jag avvaktade & tänkte att blir det inte värre var det nog inget....sen "glömde" jag det....Japp, det har liksom rullat på & jag har haft molande ont i ryggen & gnällt endel över det men kopplat det till träningen mer. Hm...

Men så var det nu i alla fall, så penicillin är det. Jag har försökt behandla mina urinvägsinfektioner själv emellanåt med tranbärs dricka, mycket vätska, c-vitaminer & uva-ört. Det har funkat ibland, men nu finns det inget alternativ, det är bara penicillin som gäller.
Tranbär
Eftersom det inte är så kul må så här så vill man ju göra allt så jag ska gå på ett tips jag fick idag att ta tranbärskapslar, koncentrerad tranbärsjuice.
För er som inte vet vad njurbäckeninflammation är så beskriver vårdguiden det så här:
Njurbäckeninflammation är en infektion orsakad av bakterier som drabbar njuren. Infektionen är allvarligare än den vanligare nedre urinvägsinfektionen eftersom bakterierna inte stannar i blåsan utan sprids till njurarna och ibland ut i blodet. Hos vuxna ger tillståndet typiska besvär som problem att kissa, feber och smärtor i ryggen eller utmed sidorna. Sök snabbt vård om du misstänker njurbäckeninflammation.
Njurbäckeninflammation måste alltid snabbt behandlas med antibiotika. Utan behandling kan njurarna skadas och bakterierna sprida sig i blodet.

Jag nämnde den snälla sköterskan innan där. Vi pratade lite om att det lite läge för mig att ta det lite lugnt & det har jag ju gjort denna veckan minst sagt & jag har laddat för att jobba helgen & såg fram mot det. Hon tyckte dock jag skulle vara ledig & vila ut ordentligt även under helgen (detta sa hon innan provsvaren), jag hörde vad hon sa & förstod det till en viss del men så kom den där lilla sidan fram av att jag är ny på jobbet & vill inte "ställa till med krångel" ...eller nåt.....Efter läkarbesöket kom hon fram till mig & sa: Sanna nu har du fått en diagnos nu är du sjuk i helgen!
Hahah.....hon förstod direkt hur jag är, nu var det liksom okej....varför är det så egentligen....
När jag sen ringer jobbet & det är jätte goa så säger jag ändå att jag kan nog jobba söndag kväll ändå eftersom jag börjar med penicillinet idag. Men chefen sa nej, var nu hemma & vila upp dig hela helgen.

Nu sitter jag här framför tv:n med en jobbande sambo & hoppas att penicillinet ska börja hjälpa snart. Jag är helt helt slut! Får nog bli en powernap i soffan ändå.

Vad det gäller bröllopsplaneringen nu så har jag hittat en superbillig fin klänning (300:-!!!!) beställt den & blir den inte så bra som jag tycker den ser ut så kan jag ju alltid använda den som sommarklänning :-)
Jag har även beställt tid hos frisören, mitt favoritställe i Uddevalla, Skönhetsspecialisterna. Jag ska först dit & klippa mig mm vecka 8 & då ska vi prata mer sen blir det provuppsättning framåt våren, enkelt, enkelt enkelt!! Men det är inte alltid enkelt att få det att se enkelt ut .......
Har även fått ring idé.....men det är lite secret....

Nu sluter jag mina melerade lite här på soffan!

Take Care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar