fredag 23 mars 2012

Rakning, vaxning eller annat???

Ja det är frågan....?
Solen skiner från klar himmel & här sitter jag i linne i solen efter en härlig dag på jobbet.
Det där med behåringen på våra kroppar (framför allt vi tjejer) blir ju alltid mer aktuellt när solen tittar fram & det blir varmare..... Men för oss som jobbar inom träningsbranschen & även många tränande så är det här ett mer eller mindre störande moment året runt.....

För mig blir det mest besvärligt med håret under armarna.
Vaxning är bra tycker jag för att bli av med hår på kroppen & inte behöva hålla på hela tiden & raka sig. Jag som är mörk får ju dessutom så där halv snyggt stubb nästan direkt också & det har jag svårt för hos mig själv. Många som rakar sig mycket kan ju även få bölder & infektioner & då framför allt under armarna. Det ska tydligen var fruktansvärt.

Så ja, jag vaxar mig under armen, vad är då problemet??? Jo, som instruktör & när jag tränar vill jag alltid vara fräsch & jag svettas alldeles för mycket för att kunna ha t-shirt eller tröja på mig.... Det måste vara linne!
När håret sen då växer ut inför vaxningen så blir det liiiite jobbigt ibland & ibland tappar jag tålamodet & rakhyveln åker fram... Suck!! Sabbat det igen!!!!
Så nu har jag bestämt mig för att åtminstone under armarna göra en IPL behandling!
Sagt & gjort! Igår vaxades ben, ögonbrynen plockades & armhållorna fick sin första IPL behandling hos fantastisks Linda på Skönhetsspecialisterna i Uddevalla. AJ,AJ,AJ!!!!
Åter igen redan vid vaxningen frågar jag mig själv varför jag utsätter mig för det här om & om igen.... Men det är ju värt det tycker jag redan idag.
IPL behandlingen var snäppet värre, men det gick ju ganska fort så det var inte värre än att jag gör det igen för att få önskar resultat.

Vad är då IPL????
Till skillnad från laser som endast använder en fast våglängd, så använder IPL ett brett spektrum av våglängder för att bättre kunna anpassa behandlingarna. Dessa ljuspulser kan behandla alla hudens lager allsidigt, både ytligare och djupare på samtliga delar av kroppen med ett bestående resultat! Utan att ge några skador på huden! Den här metoden har blivit mycket populär tack vare sin ICKE KIRURGISKA metod!

Ljuspulsen kan liknas vid en kamerablixt och brukar kännas som ett stick/ilning/sveda. Sticket följs ibland av en känsla av ökad värme i huden. Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå, vilken försvinner inom kort.
Hur mycket & ofta?
Rekommendationen för hårborttagning är att göra det med ca 4-6 veckors intervall & 4-6 gånger.

Vad är det som händer när man gör det?
Ljuset från Photonova IPL absorberas av pigmentet som finns i själva hårstrået.
Detta innebär att hårfollikeln selektivt kan värms upp medan omgivande vävnad inte påverkas nämnvärt.
När cellerna i hårfollikelns yttre hölje når ungefär 70 Cº, dör de specifika celler som startar en ny växtfas dvs. follikelns förmåga att producera hår blir permanent förstörd.

Så det här ska bli spännande & se. Tänk vad skönt att slippa att fundera på hår under armarna.... :-)
En världslig sak jag vet men ack så skönt.

Nu drar jag strax på Zumba & ska kolla in gänget som börjat med 24 timmars spinningen på Älvhögsborg....
Ha en skön fredag!

Det sträcker jag gladeligen upp armarna i luften för...i linne ... ;-) haha!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar